Sir Dr. Tim Hunt

Tim-HuntSir Tim Hunt s-a născut în 1943, în aproprierea orașului Liverpool, în Neston, Anglia. El este un om de știință laureat cu Premiul Nobel în Medicină sau Fiziologie în 2001, pentru descoperirea proteinelor cheie ce reglează diviziunea celulară.

La 8 ani, Tim a început școala și curând, a descoperit biologia și pasiunea lui pentru ea. 6 ani mai târziu, tânărul Tim s-a mutat la Magdalen College School în Oxford, unde a devenit și mai interesat de biologie și științe, dar în special de biochimie.

Liceul l-a început în 1961, când a fost acceptat la Clair College, Cambridge. Aici a început să studieze științele naturale și în 1964 a devenit, absolvent fiind acceptat imediat la universitate, la Departamentul de Biochimie. Pentru a face doctoratul, Tim s-a mutat la New York, U.S.A., în 1966, unde a lucrat cu Irvin London, pentru patru luni. În 1968, Tim și-a finalizat doctoratul și s-a întors în New York, pentru a-și continua munca alături de London. Pe parcursul verii anului 1982, a lucrat în Laboratorul de Biologie Marină la Woods Hole, Massachusetts, U.S.A. Tim a descoperit moleculele numite cicline, care sunt proteinkinaze ce reglează ciclul celular. În 1990, începe să lucreze la Imperial Cancer Research Fund, acum cunoscut ca London Research Institute din Anglia.

Activitatea lui științifică, a fost premiată de numeroase ori. Mai întâi, în 1991, el a devenit membru al Societății Regale de Științe și asociat al Academiei Naționale de Științe S.U.A , în 1999. În 2001, a primit Premiul Nobel pentru Medicină sau Fiziologie, iar în 2006, lui Tim i s-a atribuit Medalia Regală. În același an este înnobilat de Regină și devine Sir.

Postat în Keynote Speakers